Allt sedan starten 1991 har vi erbjudit våra kunder en helhetslösning när det gäller kulvertarbeten.
Vi har den senaste utrustningen gällande kulvertlarm och utför åtekommande kontroller (rondering) felsökning, besiktningar. Vi svetsar allt från grova distrubitionsledningar till villa servicer. Vi har även ett långt sammarbete med Mittel Fjärrvärme och utför deras TSC mantelskarvar. Vårat senaste tillskott är våran stora servicebuss som är särskilt lämplig vid reparationer eller förtätningar. I den har vi utrustning för svetsning, mantelskarvning, larmmätning. I utrustningen ingår även ett 6kW elverk och pump för länshållning.

Svetsning

Fjärrteks verksamhet har sedan starten framförallt varit inom nyproduktion av fjärrvärme. Vår långa erfarenhet och stora bredd inom hela produktionskedjan borgar för en god kvalité. Våra produktions metoder följer Svensk fjärrvärmes anvisningar och vår personal har svetskompetenser enligt SS-EN 287 godkända WPQR procedurer (firmalicenser) för de flesta material och svetsmetoder.

mantelskarvning

Mantelskarvning

Fjärrtek samarbetar med Mittel Fjärrvärme och kan erbjuda deras TSC skarv både på nyproduktion och reparationer.

Reparationer Med Mittel TSC® kan skarvhöljet göras hur långt som helst, med individuella skarvar upp till sju meter – en ovärderlig tillgång vid reparationer. Metoden är överlägset flexibel när avgreningar eller andra rördelar ska monteras eller bytas. Vi skräddarsyr reduceringar, ventiler, T-stycken och böjar på plats ute på fältet även om miljöerna är trånga och smutsiga. Resultatet blir ändå av allra högsta kvalitet. Ytterligare en fördel, som innebär stora besparingar för våra kunder, är att rördelar kan repareras utan att ledningen behöver tas ur drift.